Anna Hojj

Ääääntligen är jag mig själv igen! Jag har nu i 1½ dag lekt nolla i lilla 0SB och varit allmänt konstig, korkad och rosa. Det tär på krafterna att sitta och le och vara töntig och tugga tuggummi hela dagen lång ska ni veta. Jag har allvarligt talat träningsvärk i käken. trodde inte att det var möjligt men nu vet jag att det är det.!
Men vi avslöjade ju oss idag som tur va så nu slipper jag fler rosa saker på lääänge. Men OJ vad dom blev lurade. så kul att se deras ansiktsuttryck när de förstod att dom blivit lurade. HA! obeskrivligt.

Hela dagen idag har bestått av nollning och likaså blir morgondagen och fredagkvällen. Blir nog toppen. bara våra små nollor tuffar till sig lite och blir mer glada och peppade! för just ju när dom bara helt okej, och när man går OPSB är inte "okej" ett alternativ. vi ska vara bäääst! som alltid.

förövrigt kom Hassles skiva hem i brevlådan idag. LYCKA KÄRLEK WIHO



/ J. - "do you know just how bad my toes curl when the end of our fingers connect"


090816

Jag har kommit på att det här med att skriva blogg faktiskt kan vara och är ganska roligt. om har nått spännande att skriva om vill säga... och det har jag nu! :)

Lördag igår, och det innebar ytterligare en dag närmre skolstarten och jag börjar bli riktigt jävla nervös nu. Varje gång jag ens tänker ordet skolan så får jag ett obehagligt pirr i magen som inte släpper förrens jag slutat tänka på det. Usch fy och blä! men jag tror samtidigt att det kommer bli riktigt roligt och att nervositeten släpper så det är väl värt det. 

Lördag innebar också 18-årsfest hos Irann. Vi var 13 pers och det var både nytt och lite nygammalt folk. 
Vädret ville inte rikitigt vara på våran sida men vi trotsade det, och satt ute ändå på Iranns altan och hade regnet några meter bort! är det sommar så är det och då ska man inte sitta inomhus!
Vi blev bjudna på mat (mycket gott) och sedan när tyvärr regnet och kylan tog över, fick vi förflytta oss inåt och det blev då "häng" i vardagsrummet med presentöppning, musik, vindrunvor och chips. Mycket trevlig kväll måste jag säga :)


Idag blir det bokanalys, övningskörning och nervositet för hela slanten.



/ J.

Respekt?!

Okej, nu kanske jag är den ända som tycker såhär, men jag måste få säga min åsikt:
I ett lag av vilket slag som helst innebandy, fotboll, handboll, mattelag och alla andra, ställer man inte upp för varnadra då? om någon är sjuk/skadad eller har en dålig dag så kan man väl göra något för att hjälpa till?
Idag har jag sett nått som inte är laganda.

Jag spelar ju som alla kanske vet fotboll, och idag blev jag inlånad till ett annat lag för att spela match. Jag svarade självklart ja eftersom de behövde spelare och jag tycker att man hjälper till om man kan. Sen kan man ju självklart inte ha lust osv men jag tycker ändå inte att det är en tillräckligt bra ursäkt. Skippar man match ska det vara för att man är bortrest, sjuk eller liknande.
Laget jag blev inlånad till är jättesnälla och jag tycker de har en bra stämmning i laget utanför och till viss del på planen. MEN respekten, var försvann den? den existerar inte!

Tränaren försöker peppa spelarna för att de ska bli så taggade som möjligt inför matchen och vad gör spelarna då? jo, de sitter och småpratar litemed varandra och pratar om helgens planer! helt allvarligt så var detta vad vissa gjorde.  jag ska självklart inte dra alla över en kam men majoriteten i laget har en tendens att göra såhär.
Sedan under matchuppvärming drar lagkaptenen igång löpningen och spelarna har fortfarande inte släppt helgens planer och de gör lite som de vill. De gör inte de övningarna som de inte orkar göra och de springer inte alla längder. När sedan lagkaptenen ska dra igång smålagsspel för att få upp spelet inför matchen är det ingen som vill. förslagen som dyker upp istället är att det vill köra g-r-i-s. G-R-I-S?! är ni allvarliga? på en matchuppvärmning? Det gjorde man när man gick på fotbollsskolan och var 7 år.  Som tur va så blev det smålagsspel och resten av uppvärningen flyter på bra.

Sedan börjar matchen och det går riktigt bra i första halvlek. I andra halvlek tappar vi lite fokus och motståndarlaget leder med 2-1. "OKEJ", tänker tränaren. "Nu är vi inne i slutminutrarna och jag måste hitta på något nytt på planen för att hinna reducera". "Jag ändra si och så och sedan så och si, ja det blir nog bra". 
och så ropar han på de spelar som han vill flytta på för att öka målchanserna. och vad säger spelarna? Jag vill inte! Jag kan inte spela där! Jag har redan kört en halv match så nu vill jag byta! Jag orkar inte!
Tack för den, ingen utav de spelare som tränaren hade tänkt sig gör som han vill och laget får därför fortsätta att spela som de gjort under hela matchen. RESPEKTEN för tränaren, var försvann den? lagandan? teamwork? vart försvann det? 

Om jag hade fått de direktiven hade jag kanske också varit tveksam inför en ny position och allt det där. men skulle jag vägrat? nej! man måste ju lita på tränaren så mkt att om han/hon nu vill att jag ska spela en viss position för att han/hon tror att det blir bättre för laget så får jag väl göra det.

Gah, det här blir jag faktiskt riktigt störd på. Man gör inte så i ett lag! faktiskt inte!

Nu kanske man inte ska jämföra allt för mycket. Men jag hade samma tränare i 7 år och han var stenhård! sa han att man skulle göra på ett visst sätt var det bara att lyda. tränaren vet ju faktiskt oftast bäst.
Om jag hade vägrat hade han nästan strypit mig! okej okej... inte strypit, jag överdrev. Men han hade blivit jävligt arg och besviken och det hade int varit självklart att jag spelade nästa match. Det var så vi hade det. Han var hård men jävligt bra!
och som jag skrev, vi hade samma tränare i 7 år. och under dessa 7 år tappade man aldrig respekten. Man gjorde vad tränare tyckte vad bäst (man kunde ju självklart ha en åsikt och tycka och tänka till om saker) men om det slutgiltiga beslutet blev att göra det på tränarens sätt så gjorde man det. Det bara var så.
sen hade vi spelare och tränaren skitkul utanför planen och vi var ett ashärligt gäng. Men var det träning/match så var det! under dom 90 minutrarna som vi var på planen var det förbjudet att prata, om det inte innhöll något om fotbollen.

För att inte avsluta dethär inlägget med synen att det laget jag blev inlånad till är katastrof så kanske jag ska säga att de inte är katastrof! det är bara det att respekten saknas, både mot andra spelare och mot tränaren. 
Och som jag skreiv förut, det är ett jättebra gäng med mycket humor. rolig humor! men den kanske bara inte ska vara med överallt och hela tiden.

Återigen en jämförelse. Men under de 7 åren då vi hade samma tränare så hade vi alltid "2 tysta minutrar" i omklädningsrummet preciiis innan matchstart för att koppla bort allt allt allt som inte hade med fotbollen att göra och bara tänka positivt "att det kommer gå bra för mig idag på planen" "jag ska kämpa tills jag stupar av trötthet" "och vad som än händer så kan jag bara göra mitt bästa".
det var tradition. att under de 2 minutrarna sitta tysta och blunda och att bli positiv pskyiskt så att man sedan har ett övertag sen på planen. det funkar faktiskt.

jaja, inlägget blev väldigt långt märker jag och jag beundrar dom som orkat läsa hela. haha
jag inget mer att skriva så jag avrundar.


/ J.

090812

Jag börjar få lite panik. det är bara 5 dagar kvar av sommarlovet och vad gör jag? INGENTING!
ute öser regnet ner och jag är inne och har ont i magen. ja, så har min dag i stort sett sätt ut med några få små undantag. Det är faktiskt inte allt för roligt att de sista sommarlovsdagarna kanske ska spenderas inomhus, hemma, med spöregn ute, med ont i magen och helt själv! det låter ju faktiskt helt depimerande när man tänker lite nämre på saken.
nej usch, såhär får det inte gå till.
har ni tråkigt nån dag vet ni vad ni ska göra. HÖR AV ER TILL MIG.  det är en order!

Har även idag böjt mig för grupptrycket och börjat spela "FarmVille" på facebook. Jag har inte riktigt fått kläm på allt men jag fattar typ vad det går ut på. gör en farm - odla grejer och få mynt för det - hjälp andra och få mynt för det - och självklart ska man va inne och kolla där 24/7 så att ens plantor inte dör. för det pausar ju inte när man loggar ut, neeejdå. då ska man logga in var fjärde timme och ta hand om all skörd. Fan, det är ett helttidsjobb som kräver uppmärksamhet 24 timmar om dagen ju! och sååå kul är det inte ens. jag vet inte varför jag ens håller på med skiten. det tar bara tid och plantorna tar minst 4 timmart att odla. orka jag vänta? NEJ. det ska gå snabbt och vara roligare för att jag ska fastna. 
men(!) jag var ju som sagt uttråkad och kommer nog därför spela lite till. bara lite. liiiiiiiiite. 
shit vad jag är korkad. men heey vad ska man göra åt saken? nej just det, jag är ett hopplöst fall. 



 



/ J.

Snillet spekulerar

Okej, jag ska prova en ny grej här på bloggen enbart till det här inlägget.
jag har nämligen kommit på att jag inte har nått vettigt i mitt huvud just nu så att skriva nått bra i inlägget kommer bli en omöjlighet. Och genom att jag inte har nått vettigt att säga kommer jag inte ju fylla ut sidan med något.
Därför kom jag på den briljanta ideén *trrrrrrumvirvel* att jag ska skriva en lång punktlista med vad som hänt idag. det tar ju upp flera rader och blogginlägget blir STORTtadaaaaaa. från inget på sidan till massa på sidan.  
ja, ni får kalla smart. jag tar på mig den ;) haha
ja, så här kommer den:

- upp "tidigt"
- göra mig klar för stan
- klippa mig
- inhandla lite annat roligt
- hem
- lunch
- dator
- malmslätt och löpning i spåret
- tannefors och div 1 match. vinst :)
- hem
- kvällsmat
- dusch
- dator
- sängen 



/ J. - smartast i stan!...... typ

090803

Måndag idag och det innnebär en ny vecka. det innebär också en vecka mindre kvar av sommarlovet och en vecka närmre skolan.
men för att inte bara fokuser på det dåliga kan jag ju spegla det åt andra hållet också: det är hela 2 veckor kvar av sommalovet, hela 14 dagar, och på den tiden ska jag bara ta det helt lungt och göra det jag känner för!

Igår blev mat och mys med Cornelia och Linnéa hemma hos cornelia.
tacos stod på schemat och efter det blev det några timmar i soffan med godis och en massa prat.
det var det ända vi gjorde under hela kvällen och det är just "att göra ingenting" som är så himla härligt och så värdefullt med bra vänner.  enligt mig var det en helt klart lyckad kväll :)

"asså, vi hade så himla god mat  hemma så det var helt sjukt! vi hade fiskpinnar....."


/ J.

RSS 2.0