Källvik

Om jag hade det bra i sommarstugan över midsommarhelgen? jo tack! det var galet skönt och roligt på alla sätt att komma dit igen efter all denna tid som gått sedan jag var där sist.
Allt var som vanligt, mormor stod i köket hela tiden och föreberedde dittan och dattan och bjöd sedan (som vanligt) på grymt god mat, morfar var mormors hjälpreda och sprang mest upp och ner till källaren och hämtade grejer till mormor hela tiden, papporna satt mest på altanen och drack öl och pratade skit, mammorna fixade dukning och stod för underhållningen, kusinerna spelade de obligatoriska rundpingisturneringarna, pratade nätterna långa och hade som vanligt riktigt roligt! :)
Jaa , jag gillar tiderna i sommarstugan. Det finns en viss känsla där nere som inte finns någon annan stans och som ger en den där sommarlovskänslan som är helt unik. Där nere existerar inte alla världsproblem och man bara njuter av allt. Man blir liksom lite isolerad från allt och alla och det är riktigt befriande ibland. Dock om det är dåligt väder så kan det bli riktigt riktigt tråkigt att vara där nere, men jag antar att det också har sin charm, att allihop sitter inne vid köksbordet med spöregn utanför och bara spela kort och spel hela dagen.
jag älskar helt enkelt att vara i sommarstugan! folket, miljön, ALLT!
det här var en midsommarhelg som tog slut allt för tidigt. men för att inte glömma hur den varit tog jag såklart massor med bilder som minne!


så här kommer lite bilder från årets midsommarfirande:


stugan


3 av 4 kusiner


morfar och vicke på väg till midsommarfirandet


Juula på väg till midsommarfirandet


midsommarstången


morfar, juula, mamma, pappa, clas, robert, mormor


mormors berömda jordgubbstårta


framsidan av huset och uppfarten (nya bilen på bild)


vi tog en promenad till stranden


Jocke och Robert badade medans vi andra tittade på


vi tog även en promenad och hälsade på våran båt


den sista bilden jag tog innan vi åkte hem. Det är våran utsikt från altanen på baksidan.



/ J.

midsommar

Som vanligt speneras min midsommar i sommarstugan i loftahammar med hela släkten på mammas sida.
Jag ser verkligen fram emot att åka dit eftersom det alldeles för länge sen jag var där nu, och jag hoppas även att vistelsen där ska få mig att känna lite mer sommarlovs-känslor.
Jag åker ikväll och kommer hem på lördag vilket gör att det blir ett kortisbesök. så jag måste ta vara på den underbara tiden. För det är där jag trivs som allra bäst.

trevligt midsommar



/ J.

skolavslutning 2009

En galet galet galet bra dag!
klassen möttes i klassrummet för sista gången nånsin (då vi får nytt klassrum nästa år) och vi gick gemensamt till aulan för att avundas alla studenterna för sista gången innan det är vår egen tur nästa år. aulan var helt fylld med skrikandes studenter och ett tag trodde jag helt allvarligt att min trummhinna gick sönder av allt skrik och visslande i visselpiporna! haha, men jag antar att jag kommer vara preciiiiis lika högljud nästa år så jag får väl ha lite överseende.
efter skolavslutningen fikade vi med klassen, tog kort och hade det allmänt mys. stefan och erik höll varsitt litet tal som inte alls var inövat och man hörde att det verkligen kom från hjärtat. sååå söta är dom! :P och de har lovat dans och tårår på våran student.
dom är fan bästa lärarna. nästan.

på kvällen vankades det klassfest hos mig och sammanlagt var vi 24 pers! riktigt riktigt roligt :)
det var musik, dans, dricka, mat, chips, massa folk att vara social med! om jag får säga det själv så blev det lyckat. ingen mådde dåligt och behövde tas hand om och det tycker jag är ett stort plus, det brukar annars kunna dra ner stämmningen rätt så rejält. men icke. vi klarade oss :)
vi drog sedan vidare till stan och ågatan där det såklart var fullt av massa studenter. vi träffade lite bekanta ansikten, men det roligaste var nästan att se stämmningen, atmosfären och bara stå där och lääääängta tills nästa år. för då är det fan våran tur och det ska bli gryyyymt! det har jag bestämmt.

1 ååår kvaar, tjalalalalaaaaa


BILDER FRÅN DAGEN




















(alla bilder har jag fått av tiba, TACK)



/ J.

min helg i bilder

               



/ J.

done

Okej, dags för uppdatering igen.

Kan säga att jag hade sista provet i åk 2 på gymnasiet idag. det var helt galet skönt och det var även ett sånt prov som man inte måste gå och vara nervös över i flera veckor efteråt för att man kanske inte fått G. på det här provet är jag mänligen garanterad ett G då jag satt med boken hela provet :) fuskare tänker ni, men faktum är att vi fick sitta med boken! men då kan vi inte få högre betyg på provet än godkänt. men det nöjer jag mig med. hoppas på ett VG i slutbetug ändå.
Men skolan är inte helt slut bara för att proven är det. jag har fortfarande 1 redovisning kvar i Människan Socialt och Kulturellt, och en bokanalys i Engelska. men det är inget större jobb och inte helt avgörnade för betygen så det känns lugnt. men sen efter det så är jag verkligen helt klar, done, finito. ingen mer skola på 9 veckor. yaaaaaaaaaay 
sommalov och sommarjobb, here I come.

Nu är det även bestämt efter mycket om och men att vi ska göra något med klassen på avslutningen! vi var ute i god tid och det känns jättebra för då kommer inte folket att dra sig ur (förhoppningsvis)!
men självklart blev det hemma hos mig igen. Men fan, bara vi gör nått och vi slipper tjaffs så kan jag ta på mig att fixa och dona. tror och hoppas verkligen att det kommer bli fint väder och sjukt roligt :D läängtar lite smått.



/ J. - fortfarande fjärilar

RSS 2.0