090326

Ja, om jag skulle ta och skriva ett blogginlägg för en gångs skull? det var ju faktiskt ett tag sen nu.

Jag kan ju börja med att säga att min 5 veckor långa praktik är slut! det var min sista dag igår och det kändes hemskt. det var väldigt vemodigt när jag lämnade in mitt passerkort, slänge sjukhuskläderna i tvättkorgen, tog på mig mina egna kläder, tömde mitt skåp, tog bort låset så att någon annan kunde använda det, gick i korridorerna för sista gången och sa hejdå till personalen. Att sedan åka hissen ner till entrén och gå ur hissen och veta att man inte kommer åka den hissen som man åkt varje dag mer på jädrigt länge kändes också hemskt! jag vill inte vill inte vill INTE tillbaka till skolan. kan jag inte få stanna på KAVA i allafall 1 vecka till? 
Det var så skönt att åka till "jobbet" och göra något man tycker är jätteroligt i 8 timmar och sedan åka hem och vara helt ledig, inga läxor och inga prov. bara göra vad man vill. heeelt underbart. Men nu på måndag är det skola igen och det betyder förvisso en timmes sovmorgon om man jämför med jobbet men det skiter jag faktiskt i. Hellre en timmes mindre sömn om jag får vara på sjukhuset och hjälpa människor hela dagarna. men som sagt, nej det blir en timmes sovmorgon och sedan ta bussen in till stan och mot skolan, låsa upp sitt skåp, hämta sina böcker och sätta sig på sin plats i klassrummet. låter ju inte så lockande !
gaaaah., ångest ångest.

Sjukhus sjukhus sjukhus. det är nästan allt som snurrar i mitt huvud om dagarna. jag tar med mig "jobbet" hem och grubblar över olika patienter och deras sjukdomar, googlar det jag inte fattar och försöker förstå.
jag har blivit helt galen. jag t.o.m drömmer om sjukhuset och att jag räddar livet på folk eller att jag totalt mislyckas och någon dör. det är jättejobbigt. jag kan liksom inte sluta tänka på det.
men som sagt, när skolan är igång igen och allt återgår till vardag så lär jag väl byta tankegångar och komma ut ur min lilla sjukhus-bubbla som jag just nu befinner mig i.


annars händer inte så mkt just nu. jag är ledig fram tills måndag då skolan börjar igen och på dessa dagar ska jag bara ta det lungt och försöka bota min onda hals och huvudvärk.
det är mitt mål.



/ J.


bloggtorka

oh ja!

failure

Sitter på rummet vid datorn och lyssnar just nu på Lars Winnerbäck i högtalarna högt som bara den!
det är bland det bästa jag vet. man kan glömma bort det mesta och bara nynna med i texten till musiken. min hjärna behöver det. haha . den brukar ju annars gå på högvarv och jag grubblar över det mesta om och om och om igen. ibland blir det tillochmed så mycket tankar när jag ska gå och lägga mig att jag måste säga till mig själv att sluta tänka för att jag inte kan somna. haha, problem? jag? neeeeejdå. bara liite kanske (a)
iallafall.

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med detta inlägget. har inget speciellt att berätta förutom att jag just nu har praktik. men det vet ju redan alla.
det går sisådär den här veckan. idag var jag enligt mig själv en stor besvikelse. jag kanske har för höga krav på mig själv, men det finns inget som är så hemskt som att misslyckas. jag hatar det.
jag var nära att bryta ihop på jobbet när jag kom ut från patientrummet efter misslyckandet så jag var tvungen att gå till toan för att samla mig. annars skulle väl alla tro att jag är mesig och allt det där. så skärpning på mig framöver! annars kan jag ju fan byta linje eller nått.

aja . ska sova snart. om jag nu kan somna?
det lär ju märkas.
puss och godnatt <3


/ J. - misslyckad

RSS 2.0