praktik

Andra arbetsdagen idag och det känns redan jättebra!
Innan trodde jag att det skulle bli halvkul och jag var jättenervös för att min handledare var kille. jag fick för mig en massa konsitga saker och målade upp värsta/tråkigaste tänkbara sakerna som skulle kunna hända "han kommer vara asdryg" "han kommer skita totalt i mig och jag kommer inte trivas" "han kommer glömma bort att jag ska komma och då står jag där helt ensam och vet inte vad jag ska göra."
jaa , det var ungfär tankarna som for i mitt huvud. men som tur va blev inget av senarierna sanna! :)
min handledare är jättebra, han skämtar och är jätteduktig på att berätta allting så att jag förstår. för tro mig, det är MASSOR som jag inte fattar.
sjukhusspårket är än så länge nästan som kinesiska för mig xD men jag lär mig. massa utav orden upprepas hela tiden och de börjar etsa sig fast i min hjärna även fast att det bara är andra arbetsdagen. så jag tror att om en vecka eller 2 så kommer jag ha mer koll på allt.

Som jag skrev förut så har det hänt massor och jag har fått se och göra olika saker. jag har bla fått ta blodtryck, ta ur kanyler, vara med på ett ultraljud, jag har sett hur många stomier som helst, och blodtryck/puls/hemoglobin/sat är saker som jag hör och ser på vare dag. även om jag kanske inte får utöva det själv ÄN så tittar jag ju på och man lär sig faktiskt massor på det.
jag har även fått vara med på en mindre OPERATION! jisses, redan efter andra dagen.
Det skulle göras ett ingrepp som så fint kallas för PTC. patienten blev sövd ch läkarna stod där med sina gröna kläder och såg sjukt proffsiga ut. och sen var ju såklart jag där med. jag stod i mina vita kläder bakom ett förnster och såg lite halvt nervös ut medans jag samtidigt kände mig ivägen när alla sjuksköterskor gick förbi hela tiden. men jag kunde inte låta bli att står där med näsan upptryck mot rutan för att se nått. jag tror att läkarna fnissade lite åt mig. jag stod verkligen där helt själv och visste inte vad som hände. men va fan, dom kan ju inte förvänta sig hur mkt som helst. det var min andra praktikdag på sjukhuset nånsin!
aja, det var iallafall intressant och jag hoppas att jag får vara med på fler.
dock tog det ganska så lång tid och det var mycket väntetid på att patienten ska somna osv, men det var det värt. men en stor nackdel var att jag var sååååå hungrig när jag gick därifrån för jag missade 9-rasten och fick därför ingen mat på 7 timmar. kurr kurr sa magen då ;)

Annars flyter dagarna på bra. vi får se vad som händer i veckan och om jag får vara med om nått spännande så skriver jag kanske det här beroende på om jag orkar eller inte. sånt som märks.
imorron jobbar jag 6.45 - 15.45. så att försöka få tag på mig under den tiden är nästan omöljigt. bara så ni vet.



/ J. - framtida sjuksyster?

kort uppdatering

sluuuuut på sportlovet. sjukt fort har det gått och jag har hunnit med en hel del som jag inte orkar skriva här :P men kul har det varit! :)
förövrigt så har jag helt och hållet tappat lusten att blogga . därför blir det en kortis idag.

nu ska jag se på tv och sen sova. för jag fick bara 4 timmars sömn inatt. ajaj


/ J.


shopping

Dagen idag har varit hur bra som helst. jag har hunnit med massor med saker på bara några timmar.
och dom som känner mig vet att det är en sensation! jag brukar vara väääääldigt segstartad och orkar aldrig riktigt ta tag i saker.
MEN idag kom vändningen. jag har hunnit med en shoppingtur med mamma på stan, ringa min APU-plats, steka pannkakor till imorgon då vi drar till romme :D, göra lunch, ta hand om all disk som familjen lämnat efter sig, bråka med bror, nörda dator, ta en promenad, göra kvällsmat och nu när som helst så ska jag börja packa också. eller packa och packa men, ta fram alla grejer jag behöver inför morgondagen :)
är inte det bra gjort av mig? allt detta på en dag :D

Dagens inköp: 


från vänster:
Svarta leggins från ginatricot - 99 kr
Svart/röd/grön scarf från vila - 159 kr
Vitt linne från ginatricot - 99 kr
Grå kofta från ginatricot - 199 kr
svart bh från Lindex - 99 kr
mörkblåa jeansleggins från vila - 299 kr
Svarta jeansleggins från vila - 229 kr 
Rouge från Loreal - 109 kr
tot: Johanna blev 1292 kr fattigare ;D


/ J. - längtar till Romme imorgon :)

helg, lov, APU

Det är söndag idag och det känns superbra. det är även lov och det innebär att jag slipper söndags-ångesten!
underbart. ingen skola imorgon. yaaaaay
Dagen och helgen har varit huuur lugn som helst . jag har inte gjort nånting. verkligen inget! i lördags tränade jag på fitness med laget? maik? jag vet inte vad jag ska kalla dom :P och det var ungefär den dagens aktivteter.
Idag har jag storstädat mitt rum och tagit en promenad med mamma och pappa. det var den här dagens aktiviteter.
alltså ingen helg med massa att göra. inget plugg och inga måsten. hur jälva underbart som helst :D

på tisdag bär det av till romme med Rocken, Bollen och Päänii :D det ska bli kul kul kul. och jag hoppas att det blir sol, massa snö, skratt och rolig skidåkning från min sida. jag hoppas verkligen till 1000 att jag ska tycka det är roligt. annars förstör jag både för tjejerna och mig. och det vill jag verkligen inte. menmen.. det lär ju märkas på tisdag .

annars har jag inget planerat på lovet.
hoppas på att träffa lisa? verkligen jättelänge sen nu! vi har ju setts lite på bussen och så men jag menar SES på riktigt. i mer än 20 minuter :P

efter lovet blir det APU i 5 veckor också :) jag ska vara på sjukhuset. så grymt kul hoppas jag. jag är dock lite orolig för att jag ska svimma eller något liknande. men det kommer nog lösa sig.



/ J.

måndag

Det är bara måndag och jag är tröttare än tröttast. hur går det ihop sig?
jag är allmänt seg och huvudvärken har varit ENORM. och det är bara måndag. usch. tanken på resten av skolveckan får mig att vilja döööö. eller... kanske inte dö. men nästan ;) nått åt det hållet iaf.
jag hoppas att det kommer gå fort så att det snart är lov och sedan 5 veckors praktik. så fredag är sista dagen i skolan för mig på 6 veckor! 6 låååånga veckor utan läxor. lycka.

Men, för att jag ska kunna få lov måste denna veckan ta slut. och innan den slutar måste det här hinnas med :

måndag: sista tyskalektionen! MSKredovisning
tisdag: engelskauppsats, samhällskunskapsinlämning, matteläxa
onsdag: omvårdnadsläxa
torsdag: redovisning i psykologi, redovisning i Samhällskunskap, bio och teater med skolan.
fredag: hemtenta i matte B

Så nu OP2SB, är det bara att kämpa kämpa kämpa! sista veckan.



/ J.

plugg

för jag har gjort matteläxan nu och jag känner mig faktiskt jätteduktig :)
bara msk:n kvar nu "/


/ J.


psykologi

sitter i skolan och har psykologi (och carro sitter här och säger att hon är bäst). annars nördas facebook, bilddagboken, blondinbellas blogg och vi sitter mest och pratar istället för att jobba. inte så jättesmart kanske men han man ingen lust så har man inte ;)  
det är ungefär allt som händer kl 11.16 en torsdag i OP2SB på birgittaskolan. inte allt för kul. men snart är det lunch. och det betyder enegriintag och alla blir genast lite gladare. yaay

jag vet egentligen inte att vad jag ska skriva mer. den här bloggen skrivs mest för att rocken vill ha nått kul att läsa.
så jag hoppas verkligen att hon gillar den nu. annars var den ju i onödan ;)
men för att garantera ett skratt från henne kan jag ju skriva en rolig historia. håll i hatten nu.

vet ni vad finlands sämsta trädgårdsmästare heter?
maskihallonen

HAHA . kul va? :D



/ J.

020209

Jag har syndat! jo det är sant. på bussen hem idag. usch usch usch på mig. jag och anna gick till pressbyrån och suktade efter godis och det blev ,efter massa om och men ,en brejk. så underbart gott men såå onyttigt. så nu blir det inge mera godis denna vecka. NEJ . inget mer.
annars så går mitt nya liv rätt så bra. jag håller mig till frukt och åter frukt när sötsuget blir för mkt ;)


Dagen i skolan har varit som vilken annan dag som helst. nationellt prov i tyska som inte gick alltför bra men what to do liksom?
hde också matte. världens tråkigaste ämne med världens drygaste lärare! seriöst jag står inte ut. han är en sån lärare som anväder alla de mest komplicerade orden han kan bara för att verka smart.  när klassen sen inte förstår vad han menar så idiotförklarar han oss. " - och ni ska gå i den bästa mattegruppen"  " -men lilla gumman, det måste du ju kunna".  
Jo tack. sånna kommentarer får vi. och när man hör det så blir man ju verkligen peppad på att räkna matte och kämpa för sitt betyg. när matteläraren nästan sagt rakt ut att vi är odugliga, värdelösa och att det är katastrof att vi kan så pass lite som vi kan blir man ju inget annat än glad. (jag hoppas ni förstår min ironi). gaaaaah
som de flesta vid det här laget har förstått så tycker jag inte att min mattelärare är speciellt bra. därför är jag så sjuuukt glad när jag säger att om 1½ vecka slipper jag det! då är jag färdig med matte B och slipper honom för gott. (med undantag för nationella provet).
Och som ett skratt fejset på honom ska jag fan ha ett G. han ska inte få nöjet att sätta ig på mig. aldrig! jag ska klara det här och plugga sönder inför hans prov. oh ja!


Idag blev det även officiellt att Johanna Maria Nyberg troligitvs ska med till Romme på sportlovet.! ja, du läste rätt.
Först var jag nästan 100% säker på att jag inte skulle följa med. det är ju liksom inte så kul att förstöra för dem andra samtidigt som jag själv kanske inte får så kul.
men efter lite övertalning ändrade jag mig och jag ska med :) det ska bli riktigt kul och jag hoppas det blir lyckat. men lite orolig är jag. tänk om jag verkligen förstör? nej, i värsta fall får jag ta med mig en bok och läsa.


Annars har dagen mest varit ganska slapp. jag hade samhällskunskapsprov som gick rätt så bra. hoppas bara att Joel är snäll när han rättar och inte har alltför höga krav, för då kanske kanske kanske jag kan få ett vg. *jag håller tummarna*.
 Dagen slutade ju kanske inte på bästa sättet men jag bryr mig faktiskt inte . jag har slutat försöka.

Det här inlägget börjar bli ganska lång nu, så jag ska inte skriva mer. för då är det ingen som orkar ta sig an den och läsa mer. och det vill vi ju inte. så nu ska jag spela lite mer Papa's Pizzeria. det är mitt nya favoritspel som är lite beroendeframkallande. haha finns på hamsterpaj.net/onlinespel för de som vill prova ;)



/ J.

RSS 2.0